Profiel

Lande… altijd in uw lijn! 

Een werkomgeving die inspireert, een ontvangstbalie die verwelkomt, een wachtruimte waar de tijd vlugger gaat, en opbergplekken die zichzelf lijken op te ruimen… Dromen! En nu ook mogelijkheden, met Lande, het meubelmerk dat verder gaat. Concentratie-units, banken, stoelen, kasten, tafels, maar ook maatwerk, zoals balies. Een inrichting op maat! Flexibel, efficiënt, kwalitatief en met een persoonlijk accent.

 

In eigen beheer 

Het gehele traject van ontwikkeling tot het afleveren bij de eindgebruiker wordt in eigen beheer uitgevoerd: inkoop, verkoop, productie (metaal, schuim, hout), stoffering, marketing, transport en assemblage. Slechts een paar zeer specialistische en arbeidsintensieve onderdelen worden uitbesteed.

 

Korte lijnen 

Bij Lande zijn de lijnen tussen ontwikkeling, inkoop, productie en verkoop heel kort. Elke wijziging, aanpassing of toevoeging kan hierdoor snel worden uitgevoerd. Nieuwe inzichten worden direct toegepast en de gevolgen zijn meteen zichtbaar. Op deze manier kan steeds zo efficiënt en duurzaam mogelijk geproduceerd worden.

 

Onderdeel Lande Group

Als onderdeel van de Lande Group, met ook topdesignmerk Artifort en boten- en caravaninterieurproducent Zwaardvis onder haar vleugels, kan Lande maximaal gebruik maken van de bestaande synergie tussen deze labels. De Lande Group heeft haar productie volledig in eigen hand, met drie uiterst moderne fabrieken in Schijndel, Lanaken (België) en Bursa (Turkije). Lande maatwerkoplossingen profiteren optimaal van de uitzonderlijke mogelijkheden die deze situatie biedt. Het hoofdkantoor en showroom bevinden zich in Schijndel.

 

Lande NL
In Schijndel bevindt zich tevens de grootste productielocatie van de Lande Group. Een geavanceerd en hypermodern machinepark van maar liefst 10.000 m2. In Schijndel wordt ontworpen, ontwikkeld, geproduceerd en geassembleerd. De metaal-, poedercoat-, schuim-, hout- en de assemblage-afdeling zijn in Schijndel gehuisvest.

Met de productie-units in de achtertuin heeft Lande volledig controle over de kwaliteit en planning. Het directe contact tussen verkoop, ontwikkeling en productie geeft een enorme flexibiliteit. Of het nu om een kastenwand, een bijzondere stoel, een tafel van uitzonderlijke afmeting, een balie of om een compleet inrichtingsconcept gaat.  

 

Lande BE
In Lanaken, net over de grens bij Maastricht, bevindt zich de tweede productie-unit. Hier draait alles om stoffering. Voor deze tak van sport is een speciale ontwikkelafdeling ingericht die zich richt op hoe een meubel zo mooi en praktisch mogelijk gestoffeerd kan worden. Dat is een kunst op zich, met name wanneer het organische vormen betreft. Een kunst die de medewerkers in Lanaken als geen ander beheersen. Met hulp van de modernste apparatuur en oog voor elk detail bekleden zij de producten van Artifort, Lande en Zwaardvis. Met alle mogelijke meubelstoffen en leersoorten. In elke gewenste kleur. Al deze kennis en kunde wordt natuurlijk ook volop benut wanneer een maatwerkoplossing stoffering behoeft. 

Contact           Salespoints          Bibliotheek HR/3D