Houtbewerking

De Lande Group beschikt over een uitgebreide afdeling houtbewerking, hier worden allerhande technieken ingezet om de mooiste tafels, kasten en balies te maken. Zagen, frezen, lamineren, fineren en lakken, het gebeurt allemaal in eigen huis.

Tafelbladen en kastpanelen

De vijfassige 3d-houtfrees wordt ingezet wanneer complexe driedimensionale houtdelen gefreest dienen te worden.

De Lande Group werkt met formaldehydearm plaatmateriaal, de opdeelzaag verdeelt dit in de gewenste hanteerbare afmetingen. Tafelbladen en kastpanelen kunnen tot een lengte van 3 meter uit één stuk verwerkt worden.

Het voorlijmen van het plaatmateriaal gebeurt met oplosmiddelvrije lijm. Door de aanwezigheid van krachtige afzuigsystemen is beschermende kleding niet nodig.

De afwerking van het plaatmateriaal bepaalt de uitstraling van het product. Het aanbod van kleuren en structuren is enorm, zelfs gepersonaliseerd (bijvoorbeeld met een logo of afbeelding) laminaat is mogelijk.

Fineren

Fineren is een ambacht apart. Het flinterdunne laagje hout zorgt voor een rijke uitstraling van tafel of kast. Goed fineren vraagt om oog voor detail, inzicht en talent.

Werkvoorbereiding

De afdelingen werkvoorbereiding en houtbewerking werken nauw samen. Onze werkvoorbereiders vertalen de maatwerkoplossingen naar programma's voor de aansturing van de CNC-machines op de houtafdeling.

De programma's bevatten alle informatie om het plaatmateriaal te verwerken tot tafelbladen, kastpanelen met de juiste afmetingen, randafwerking en gatenpatronen. De houtspecialisten zorgen vervolgens dat theorie en praktijk overeenkomen.

Bekijk ook:

Contact           Salespoints          Bibliotheek HR/3D