nl-NLen-US

Duurzaamheid

 

Als vooruitstrevend Nederlands familiebedrijf wenst Lande de milieu-impact van haar activiteiten, producten en diensten tot een minimum te beperken. De toekomstige generaties zijn ervan afhankelijk en dit vinden wij als familiebedrijf erg belangrijk.

De duurzame productie van Lande steunt op de volgende pijlers:

Contact

 

+31(0)73 658 00 50

info@lande.eu

Stel direct uw vraag

 

Volg Lande op LinkedIn Bekijk Lande op Instagram Volg Lande op Facebook Volg Lande op Pinterest Volg Lande op Twitter Bekijk ons Youtube kanaal

 

Overige contactgegevens

Lande streeft naar een zo min mogelijke belasting van het milieu

ISO 14001

Het milieumanagementsysteem ISO14001 richt zich speciaal op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. Via dit systeem wordt binnen Lande structureel aandacht besteed aan het milieu binnen de bedrijfsprocessen.

Lees meer over ISO 14001 binnen Lande

Afval scheiding bij Lande maakt onderdeel uit van ISO 9001

ISO 9001

Lande heeft al vele jaren een managementsysteem, waarin kwaliteit en milieu zijn geborgd. Dit systeem is geïntegreerd in de strategische doelstellingen van het bedrijf en voldoet aan de eisen van het kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001.

Lees meer over ISO 9001 bij Lande

Herstofferen van meubels wordt ook door Lande gestimuleerd.

Hergebruik en herstofferen

Lande streeft naar een circulaire economie waarin materialen zoveel als mogelijk worden hergebruikt om zo de uitstoot van broeikasgassen te beperken. Dit doen we door het herstofferen van meubels, hergebruik restmaterialen en het produceren van meubels met een lange levensduur.

Lees meer over hergebruik en herstofferen

Lande gebruikt gecertificeerd hout

Duurzame materialen en producten

Bij de productie van haar meubels gebruikt Lande zoveel mogelijk duurzame materialen en stelt hoge eisen aan deze materialen. Stoffen met het EU Ecolabel of het Ökotex standard 100 label, PEFC of FSC gecertificeerd hout en poedercoat in plaats van chroom zijn enkele voorbeelden.

Lees meer over onze duurzame materialen en producten

Beeld van de aarde met diverse uitstoot bronnen

CO2-uitstoot beperken

Bij duurzaam produceren gaat het ook om CO2-uitstoot. Lande produceert al haar meubels en onderdelen in haar eigen productielocaties in Schijndel en Lanaken. Tevens kiezen we bij Lande voor lokale toeleveranciers en diverse andere maatregelen om de CO2-uitstoot te beperken.

Lees meer over CO2-uitstoot beperkende maatregelen

Geleverd metaal van een gecertificeerde toeleverancier

Gecertificeerde toeleveranciers

Het produceren op een duurzame manier begint met de inkoop van de juiste duurzame materialen. Enkel hoogwaardige duurzame materialen vinden hun weg naar Lande. Deze duurzame materialen kopen wij uitsluitend in bij gecertificeerde leveranciers.

Lees meer over onze gecertificeerde toeleveranciers