nl-NLen-US

Flatlands


Modulair banksysteem

Flatlands is een uniek modulair banksysteem dat de open architectuur van hedendaagse bedrijven, gebouwen en ruimtes omarmt. De Flatlands is een clean design met heldere en strakke lijnen die niet alleen terugkomen in de houten basis en in de vierkante zitkussens en optionele rugkussens. Bijzonder detail is de onzichtbare bevestiging van deze rugkussens, waardoor ze bijna lijken te zweven. Ontwerp duo Daphna Laurens: “Door de Flatlands letterlijk 'plat' te houden hebben we een modulair banksysteem ontworpen dat geen zichtlijnen in een ruimte blokkeert. Zelfs niet met de rugkussens.”

 

Aluminium profiel

Het best bewaarde geheim van de Flatlands is het gepoedercoate aluminium profiel aan de onderzijde, dat zichtbaar wordt wanneer je de Flatlands vanaf een afstand aanschouwt. “De uitdaging was om een modulair banksysteem te ontwerpen, gebaseerd op een bestaand aluminium extrusieprofiel”, aldus Daphna Laurens. “In ons ontwerpproces zijn we gestart met het produceren van een breed scala aan mogelijke richtingen. Sommige gingen over het benadrukken van het profiel, en andere over het ‘verstoppen’ van het profiel.”

 

Opstellingen en uitvoeringen

Door het modulaire karakter van de Flatlands, zijn vele opstellingen mogelijk. Ga bijvoorbeeld voor een hoekopstelling, een rechte bank of kies voor een opstelling in de vorm van een letter (I, L, O, Z, U and E). In elke gewenste stoffering en in alle Lande beits kleuren of met Lande laminaat toplagen. Met rugleuning, of juist helemaal open zodat het wachten uitnodigt tot een gesprek. Flatlands heeft optioneel een verhoogd tafelblad.

De Flatlands is een ontwerp van het Nederlands design duo Daphna Laurens.

Download alle HR afbeeldingen en het persbericht over de Flatlands

Download de HR en 3D bestanden van de Flatlands

 

Designer: Daphna Laurens

Ontwerp: 2018

Verschillende opstellingen van de Flatlands

Foto's

Specificaties


Opstellingen creëren

Met de Flatlands kunnen diverse opstellingen gecreëerd worden in de vorm van de letters (van bovenaf bekeken): I, L, O, Z, U en E. De lengte en het aantal zitjes kan variëren tot maximaal 6 zitjes in elke lengte richting. Voor elke opstelling kan als begin en eind stuk gekozen worden voor een zitkussen, een heel of half houten begin paneel of een tafel. Bij een opstelling met hoek of T-stuk kan gekozen worden voor een zitkussen of houten paneel.

 

Zitplaatsen

 

Elke zitplaats is 68 cm diep en 62 cm breed. De zitkussens kunnen met of zonder rug uitgevoerd worden. In alle stof of ledersoorten gestoffeerd. Maximaal 6 zitjes in elke lengte richting. Eén soort stof of leer per opstelling.

 

Houten basis / Aluminium profiel / elektrificatie

 

De houten basis wordt gebeitst in de standaard Lande kleuren of kan uitgevoerd worden met een laminaat toplaag (geen hout structuur) uit de Lande collectie. Het aluminium profiel altijd in poedercoat afwerking in P57 of P53. Als elektrificatie kan gekozen worden voor een netbox join onder de houten basis.


Nog vragen? Stel ons direct uw vraag


Flatlands opstellingen en elementen
Flatlands opstellingen en elementen
Flatlands opstellingen


Realisaties
Bestel of bekijk


De lande collectie is exclusief verkrijgbaar via onze dealers. Zoek een dealer bij u in de buurt en neem contact op.

U bent ook van harte welkom om onze showroom te bezoeken. Bezoek alleen op afspraak.
Bel +31 (0) 73 658 0058 voor een afspraak

Adres showroom:
Van Leeuwenhoekweg 22
5482 TK SCHIJNDEL
Maak een afspraak

Gerelateerde modellen