nl-NLen-US

Privacy Statement

Laatst gewijzigd op 5 september 2018

Lande NL B.V., Lande BE b.v.b.a., Lande Marine B.V. en Artifort-Shop B.V. (Nederlandse meubelfabrikant van de merken Artifort, Lande, Pörtner en Zwaardvis - Kamer van Koophandelnummers 16047876, 88826, 16030672 en 34146583), hierna gezamenlijk voor deze privacy verklaring aan te duiden als Lande Group, respecteert de privacy van websitebezoekers, klanten en partners, en verwerkt alle gegevens vertrouwelijk en in overeenstemming met de Europese Verordening Gegevensbescherming (ofwel AVG).

Op deze pagina vind je ons privacybeleid in de vorm van veelgestelde vragen en antwoorden daarop. Zo vind je gemakkelijk de informatie waar je naar op zoek bent. De privacyverklaring gaat over elke verwerking van persoonsgegevens van onze (potentiële) relaties en gebruikers van onze websites en andere diensten.


Scroll naar beneden of klik op een onderwerp waar je meer over wilt weten.


Wanneer is onze privacyverklaring van toepassing?

Onze privacyverklaring is van toepassing op elke verwerking van persoonsgegevens van onze (potentiële) relaties en gebruikers van onze websites. Met persoonsgegevens bedoelen we informatie die direct of indirect te herleiden is naar een individu, zonder dat de naam van dat individu bekend hoeft te zijn. Denk aan klantnummer, adres, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, cookie ID’s en financiële data.

We vinden het belangrijk dat onze dienstverlening betrouwbaar en transparant is. We gaan dan ook discreet en zorgvuldig om met je persoonsgegevens en we zorgen ervoor dat elke verwerking van je gegevens voldoet aan de toepasselijke wet- en regelgeving (AVG). Het is mogelijk dat wij onze privacyverklaring aanpassen als nieuwe ontwikkelingen daar om vragen.

Je kunt op deze pagina altijd de laatste versie lezen om op de hoogte te blijven van wijzigingen. Bij belangrijke wijzigingen zullen we je daar ook actief via onze website en mogelijk andere kanalen informeren.


Wie verwerkt je gegevens en wie beschermt ze?

Voor de verwerking van je gegevens is Lande Group verantwoordelijk. Dat wil zeggen dat Lande Group vaststelt hoe en welke gegevens van je worden verwerkt, voor welke doeleinden, op welke grondslagen en hoe lang gegevens worden bewaard. Wij verwerken je gegevens niet zonder reden en alleen als we die nodig hebben voor een of meer specifieke doeleinden.

In de Dealer Locator vind je links naar websites van andere partijen, zoals onze dealers. Hoewel we deze partijen zorgvuldig hebben geselecteerd, zijn wij niet verantwoordelijk voor eventuele verwerking van gegevens via deze websites. Lande Group is daarvan geen verwerkingsverantwoordelijke en onze privacyverklaring is daarop dus niet van toepassing.

 

Welke gegevens verwerken wij?

Als je onze website bezoekt verwerken we gegevens van je. Denk aan je IP-adres, maar ook aan je klikgedrag, zodat we je persoonlijker en relevanter van dienst kunnen zijn. Met behulp van cookies kunnen we onder andere zien welke onderdelen van de website je hebt bekeken. Daarnaast kunnen we ook gegevens verwerken als je bij Lande Group een order plaatst, een vraag stelt aan onze klantenservice of een visitekaartje afgeeft. 

Wij verwerken je gegevens niet zonder reden en alleen als we die nodig hebben voor een of meer specifieke doeleinden. Lande Group kan de volgende persoonsgegevens verwerken:


    • Initialen, voor- en achternaam, tussenvoegsel  
    • E-mailadres, postadres en (mobiele) telefoonnummer
    • De bedrijfsgegevens waar je werkzaam bent  
    • Overige gegevens die voor het leveren van onze producten en diensten noodzakelijk zijn
    • Gegevens over je bezoek aan onze websites, inclusief het IP-adres van je device om onze websites te kunnen bezoeken  
    • Gegevens die je verstrekt ten behoeve van een sollicitatie.

In veel gevallen stel je zelf deze persoonsgegevens ter beschikking aan Lande Group. Bijvoorbeeld door het stellen van een vraag, afgeven van een visitekaartje, inschrijving voor de nieuwsbrief of sollicitatie bij Lande Group. 

Bij het niet verstrekken van alle benodigde persoonsgegevens, is het mogelijk dat Lande Group niet in staat is om de levering van producten en/of dienstverlening (volledig) uit te voeren.


Waar gebruiken we je gegevens voor?

Lande Group verwerkt jouw gegevens niet zonder reden en alleen als we die nodig hebben voor een of meer specifieke doeleinden. We kunnen je persoonsgegevens gebruiken voor het volgende:

  • Om contact met je op te nemen naar aanleiding van een vraag of verzoek  
  • Om een overeenkomst aan te gaan, de overeenkomst na te komen en levering van onze producten en /of dienstverlening uit te voeren  
  • Om aan wettelijke verplichtingen te voldoen  
  • Om marketingactiviteiten uit te voeren, waaronder het versturen van nieuwsbrieven, uitnodigingen voor beurzen en partnerdagen (zie verdere uitleg hieronder)  
  • Om het gebruiksgemak van onze website te monitoren en te verbeteren  
  • Om contact met je op te nemen naar aanleiding van een vraag of verzoek  
  • Om een sollicitatie te kunnen behandelen  

  • Het verwerken van persoonsgegevens gebeurt bij de uitvoering van een overeenkomst of met jouw toestemming.


Marketingactiviteiten
Als je een Artifort-account hebt aangemaakt, je hebt ingeschreven voor de digitale nieuwsbrief of een of meerdere artikelen hebt gekocht en je product(en) hebt geregistreerd, kunnen we je daarna benaderen voor marketingdoeleinden. Wij doen dit via verschillende uitingen en kanalen. Daarnaast kunnen we gegevens van andere partijen combineren met gegevens die wij al van je hebben. Dit laatste doen we alleen met jouw toestemming.

Door je gedrag op basis van onze marketinguitingen te analyseren kunnen we onze informatie en aanbiedingen beter op je persoonlijke voorkeuren afstemmen. Hier komt profilering bij kijken: dit is elke vorm van geautomatiseerde gegevensverwerking waarbij we bepaalde persoonlijke aspecten van jou analyseren om onder andere je persoonlijke voorkeuren, interesses en gedrag te voorspellen. We maken hiervoor onder andere gebruik van cookiegegevens en accountgegevens (en met jouw toestemming gegevens van andere partijen).

Denk aan:
  • ‘Laatst bekeken’ artikelen  
  • ‘Persoonlijke rijen’ met artikelen in onze e-mails  
  • Kortingscodes vanwege je verjaardag  
  • Reclamebanners met artikelen die je eerder hebt bekeken  

We analyseren hoe effectief onze campagnes zijn op basis van je gedrag. Hiervoor kijken we naar jouw (re)actie. Klik je bijvoorbeeld door in e-mails of op banners om artikelen te bekijken? En hoe goed werken onze banneradvertenties? We verwerken voor marketingdoeleinden verschillende gegevens.

Sociale media
Als je via sociale media communiceert met een van de merken van Lande Group, bijvoorbeeld als je commentaar plaatst, media uploadt, een bericht verzendt, een artikel van onze website deelt of op een like knop klikt, kunnen we gegevens zoals je (gebruikers)naam, woonplaats, e-mailadres en geslacht ontvangen.

Stel je een vraag via sociale media? Dan slaan we de gegevens die we ontvangen op bij de gegevens die we al van je hebben. Dit doen we om zo goed mogelijk op je vraag of opmerking te kunnen reageren en je later persoonlijker van dienst te kunnen zijn.

#artifort #artifans #lande #lande_furniture

Soms kunnen we je sociale media-activiteiten aan die van ons linken. Als je bijvoorbeeld via je sociale media-accounts openbaar een eigen foto deelt van een Artifort design dat je hebt gekocht en plaatst met de hashtag #artifort, dan kunnen we die foto doorplaatsen op onze accounts. Dit doen we niet automatisch, omdat we eerst een selectie van foto’s maken. Bij het doorplaatsen vermelden we altijd je accountnaam: de foto is immers niet van ons. Wil je dat we je foto verwijderen? Stuur ons dan een privébericht via onze accounts. We zullen daar zo snel mogelijk op reageren.

Op het gebruik van sociale media zoals Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter of YouTube zijn niet onze voorwaarden en privacyverklaring, maar de voorwaarden, privacy- en cookieverklaring van de betreffende sociale media van toepassing. We raden je aan om die zorgvuldig te lezen als je vragen hierover hebt.

Speciale acties
Bij de merken van Lande Group kun je af en toe deelnemen aan speciale acties, zoals spaaracties, wedstrijden, campagnes of prijsvragen. Soms vragen we je dan om online een formulier in te vullen om mee te kunnen doen.

We hebben je naam, adres, woonplaats, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres nodig om je deelname te kunnen bevestigen en toegekende prijzen en voordelen naar jou te kunnen sturen. Verder verwerken we je acceptatie van onze algemene voorwaarden (deze moet je altijd accepteren als je meedoet met een speciale actie) en gegevens over je deelname. Denk aan inzendingen, scores, etc. afhankelijk van de actie.

Klanttevredenheidsonderzoek
Om je klantervaring, onze producten en diensten te verbeteren, hebben we inzicht nodig in de beleving en tevredenheid van onze relaties.

Hoe lang bewaren we je gegevens?

In het algemeen bewaart Lande Group je gegevens niet langer dan nodig is voor het doeleinde waarvoor we je gegevens hebben verzameld. Hierna verwijderen of anonimiseren we deze gegevens. Anonimiseren betekent dat we ervoor zorgen dat gegevens niet meer naar jou te herleiden zijn. Soms hebben we bepaalde gegevens door een bewaarplicht langer nodig dan strikt noodzakelijk voor het doel waarvoor de gegevens worden verstrekt.

Als dat het geval is, hebben wij daarvoor een grondslag en zullen wij ervoor zorgen dat deze gegevens alleen nog toegankelijk zijn voor dat doeleinde. Daarna zullen we natuurlijk alsnog je gegevens anonimiseren of verwijderen. Lande Group voert hiervoor regelmatig een actie uit om opgeslagen gegevens te verwijderen.

< 2 jaar
Deze bewaartermijn geldt voor de volgende categorieën:

  • Indien er na een eerste contact geen verdere correspondentie meer heeft plaatsgevonden en Lande Group geen overeenkomst van opdracht met je aangaat, dan worden je persoonsgegevens in de jaarlijks uit te voeren actie verwijderd  
  • Persoonsgegevens die in een sollicitatie ter beschikking worden gesteld, worden na afwijzing jaarlijks in de jaarlijks uit te voeren opschoonactie verwijderd, tenzij anders overeengekomen.

7 jaar
Deze bewaartermijn geldt voor de volgende categorieën:
  • Verplichting voor bewaren van boekhouding en administratie  
  • Verplichting voor het bewaren voor de afhandeling van garantie. We tellen vanaf de dag waarop we de klacht behandelen.  
  • Belastingdocumentatie en rapportages van leveringen van goederen, geïmporteerde en geëxporteerde goederen en andere relevante gegevens  
  • Je kredietovereenkomst. Hierin komt jouw naam bijvoorbeeld voor.  
  • Informatie en correspondentie over kredietovereenkomst, inclusief BKR-onderzoek en resultaten van de inkomens- en lastentoets  
  • Correspondentie over incasso, inclusief vooraankondiging van BKR  
  • Betalingsoverzicht/facturen  
  • Bestellingen, bewijzen levering van bestellingen  
  • Alle inkooprapporten van goederen, import en export.  

Marketingactiviteiten alleen met toestemming
De persoonsgegevens waarvoor je uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven om te mogen verwerken worden bewaard voor zolang Lande Group die gegevens gebruikt voor het uitvoeren van marketing activiteiten. Mocht Lande Group om welke reden dan ook daar vanaf zien, dan zullen je persoonsgegevens voor dat doel tot maximaal één jaar na het versturen van de laatste marketingactiviteit worden bewaard en in de genoemde jaarlijks uit te voeren actie worden verwijderd.

Het is ten alle tijden mogelijk om je toestemming voor de verwerking van persoonsgegevens weer in te trekken. Dat kan door de link in de betreffende mailing aan te klikken of contact op te nemen via privacy@lande.group.

Welke gegevens verwerken derden van jou?

Voor het produceren van producten en/of uitvoeren van diensten, het bezorgen van meubels en overige activiteiten, krijgen we hulp van derden.

We werken samen met derde partijen die ons helpen met:

  • Logistieke en operationele doeleinden: denk aan postverwerkers, pakketbezorgers en partijen die ons helpen met het versturen van e-mails.  
  • Diensten in ons distributiecentrum: denk aan partijen die pakketten sorteren.  
  • Marketingdiensten voor het personaliseren van ons merk en het tonen van relevante aanbiedingen en advertenties op onze website, de digitale nieuwsbrief en de websites/apps van derden. Wij gebruiken hier software voor, zoals Google Adwords.  
  • Analysediensten voor het analyseren van gegevens over je bezoek aan en gebruik van onze website. We gebruiken hier software voor, zoals Google Analytics.  
  • IT-diensten voor onderhoud en beheer van onze systemen en opslag van gegevens.  
  • Het faciliteren van speciale acties (spaaracties, wedstrijden, campagnes en prijsvragen).  
  • Het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek.  
  • BKR-toetsing en -registratie in samenwerking met Stichting BKR.  
  • Het samenwerken met toezichthouders, fiscale autoriteiten en opsporingsinstanties, zoals politie en openbaar ministerie. Alleen als we het wettelijk verplicht zijn verstrekken we gegevens aan deze partijen.  

  • Lande Group streeft er natuurlijk naar om jouw persoonsgegevens alleen te delen met partijen die zelf ook aan de AVG voldoen. Voor zover derden niet zelf verwerkingsverantwoordelijk worden voor de verwerking van jouw gegevens, gaat Lande Group met deze partijen een zogenoemde verwerkersovereenkomst aan die aan de AVG vereisten voldoet, om zoveel mogelijk eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van je persoonsgegevens te garanderen.


Hoe beveiligen wij je gegevens?

Jouw privacy is belangrijk, dus we nemen de beveiliging van je gegevens heel serieus. We hebben verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn en blijven. Bij de beveiliging van je gegevens houden we rekening met de eventuele verwerkingsrisico’s van je gegevens: bijvoorbeeld wanneer deze verloren gaan of onrechtmatig worden gebruikt. Hieronder zetten we onze beveiligingsmaatregelen voor je op een rij.

  • Beveiligde toegang tot de online omgeving waarin persoonsgegevens worden verwerkt  
  • We voorzien onze website regelmatig van automatische veiligheidsscans.  
  • Communicatie via de website, e-mail of app vindt versleuteld en veilig plaats.  
  • We hebben veel systemen die met elkaar communiceren. We zorgen ervoor dat we gegevens veilig en gecontroleerd van het ene naar het andere systeem sturen.
  • Wij beschermen onze systemen tegen malware, virussen, cryptoware en hacking software.  
  • Alleen medewerkers van Lande Group die toegang tot je gegevens nodig hebben om hun werk te kunnen doen, kunnen bij je gegevens.  
  • We loggen pogingen tot inbraak en het gebruik van je gegevens door onze medewerkers, zodat we kunnen bijhouden wat er gebeurt.  
  • Derde partijen die toegang nodig hebben tot je gegevens zijn verplicht om passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen te nemen en hun medewerkers tot geheimhouding te verplichten.  

Beveiligingsincident/datalek
Wanneer er sprake is van een beveiligingsincident, denk aan diefstal van een laptop of een hack in onze systemen, reageren wij hier direct op. We onderzoeken of het om een beveiligingslek (zwakke plek in onze beveiliging) of een datalek (verlies of onrechtmatige verwerking van je gegevens) gaat. Wij zullen beveiligings- en datalekken zo snel mogelijk dichten.

Bij een datalek schakelen we binnen 72 uur de Autoriteit Persoonsgegevens in, tenzij het onwaarschijnlijk is dat het datalek een risico oplevert voor je privacy. Gaat het om een datalek met een hoog risico voor je privacy (bijvoorbeeld als er veel of gevoelige gegevens zijn gelekt)? Dan zijn we verplicht het lek ook aan jou te melden. Heb jij een beveiligingsincident of datalek gevonden bij Lande Group, stuur dan binnen 24 uur een mail naar privacy@lande.group.


Welke rechten heb je als relatie?

Je hebt als relatie bepaalde rechten als het gaat om de verwerking van je gegevens door Lande Group. Je hebt recht informatie over onze verwerking van die persoonsgegevens te verkrijgen, maar ook om je persoonsgegevens in te zien, te rectificeren, te verwijderen, te beperken of over te dragen en tegen de verwerking van die persoonsgegevens bezwaar te maken en zogenoemde geautomatiseerde besluitvorming te weigeren. Je kunt te allen tijde je toestemming voor de verwerking van je persoonsgegevens intrekken.

Je kunt te allen tijde je toestemming voor de verwerking van je persoonsgegevens intrekken. Een verzoek tot uitschrijving kun je mailen naar privacy@lande.group. In dat geval zullen wij altijd je identiteit verifiëren. Lande Group doet haar uiterste beste om zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken op je verzoek reageren.

Naast bovengenoemde rechten behoort het indienen van een klacht bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, ook tot je opties. Lande Group hoopt echter dat bij mogelijke vragen of problemen we onderling tot een oplossing kunnen komen.


Maken wij gebruik van cookies?

Ja, wij gebruiken verschillende soorten cookies en vergelijkbare technieken. Deze zijn onder andere nodig om onze website goed te laten werken en gebruiksvriendelijker te maken voor jou. Cookies zijn kleine bestanden die worden opgeslagen op de harde schijf of in het geheugen van je computer, tablet of smartphone.


Lande Group gebruikt de volgende soorten cookies:
Functioneel – Functionele cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kunnen de websites niet naar behoren werken.

Analytisch – Op de websites wordt gebruik gemaakt van gebruik van Analytische cookies van Google Analytics, een analyseprogramma die wordt aangeboden door Google Inc. (‘Google’). Google Analytics maakt gebruik van cookies om Lande Group te ondersteunen om het gebruik van de website door bezoekers te analyseren. De door de cookie gegenereerde informatie over jouw gebruik van de website wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe de website gebruikt wordt en rapporten over de website-activiteit op te stellen.

Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal jouw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. De IP tracking is door ons in Google Analytics geanonimiseerd. Wij plaatsen deze cookies alleen met jouw toestemming. Als je niet hebt ingestemd met het gebruik van dergelijke cookies, dan worden deze niet geplaatst. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principes en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel.

Meer informatie over het beleid van Google Analytics kun je hier vinden.

Advertentie – De websites van Lande Group zijn voornemens om Google AdWords te gebruiken om relevante advertenties te kunnen tonen bij zoekopdrachten in Google en partners en gebruikt cookies om de effectiviteit hiervan te meten. De cookies van Google AdWords worden voor een periode van 30 dagen opgeslagen. Wanneer bezoekers een bezoek brengen aan Google-services en websites die partner zijn van het Google Display Netwerk, slaat Google met behulp van een cookies een nummer op in uw browser om die bezoeken te onthouden. Dit nummer is uniek en identificeert een webbrowser op een specifieke computer, niet een persoon.

Via cookies van Google AdWords (Google Display Network) en Facebook (Facebook Custom Audience, Facebook Impressions, Facebook Connect en Facebook Pixel) stellen wij advertenties beschikbaar met jouw toestemming. Deze cookies zorgen ervoor dat er voor jou relevantere advertenties worden weergegeven.

Conversietracking Google Adwords
Doel hiervan is om te bepalen of een bezoeker die op een advertentie klikt uiteindelijk overgaat tot het invullen van een webformulier. Om dit te kunnen doen wordt er een cookie geplaatst. Hiermee identificeren wij feitelijk de gebruiker en gebruiken wij zijn of haar gegevens om het bovenstaande te kunnen meten.

Remarketing
Wij verzamelen data op onze websites waarmee wij advertenties kunnen tonen aan bezoekers die specifieke pagina’s bezocht hebben. Dit doen wij om gerichter en persoonlijker advertenties te kunnen tonen.

  • Wij kunnen je via derden, waaronder Google, advertenties tonen op sites van derden op internet.
  • Wij gebruiken daarvoor cookies van Google om advertenties weer te geven op basis van eerdere bezoeken van jou aan onze website.
Deze cookies maken het mogelijk dat:
  • de websites jouw bezoeken registreren om hiermee een inschatting te maken van je interesses
  • er kan worden bijgehouden welke advertenties je al hebt gezien om zo te voorkomen dat je steeds dezelfde advertentie te zien krijgt
  • er kan worden bijgehouden hoeveel unieke bezoekers op de advertentie klikken
  • er gerichte advertenties getoond kunnen worden
  • er kan worden nagegaan of je op een advertentie hebt geklikt
  • er informatie over je surfgedrag wordt doorgegeven aan andere websites
  • er gebruik gemaakt wordt van diensten van derde partijen om advertenties aan jou te kunnen tonen
  • er op basis van jouw social media gebruik interessantere advertenties worden getoond.

De remarketing cookie vervalt na 30 dagen.

Links – Op onze websites staan links aan naar externe websites. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten deze website. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

Social Media – Op onze websites zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook, LinkedIn, YouTube, Instagram, Twitter, etc. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van deze social media platformen zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Lande Group heeft daar geen invloed op.

Wil je geen cookies? Je kunt altijd je instellingen aanpassen of zelf cookies verwijderen. Meer informatie vind je in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser. Goed om te weten: als je cookies uitschakelt werkt onze website mogelijk minder goed.