nl-NLen-US

Vakmanschap


Het vakmanschap van onze stoffeerders, lassers, houtbewerkers en naaisters is van hoog niveau door jarenlange ervaring en interne training van onze jonge medewerkers.

Verschillende productieprocessen

Bij Lande onderscheiden we 6 verschillende productieprocessen:

Eén van onze stoffeerders aan het werk

Stofferen

Goede stoffering is het resultaat van het samenspel tussen stofsoort, meubel en vakmanschap. Iedere stof- of leersoort gedraagt zich anders en ieder model vraagt om een bepaalde manier van stofferen. 

Leer meer over het proces van stofferen

Cheek tafel wordt afgewerkt op de hout afdeling

Houtbewerking

Lande beschikt over een uitgebreide afdeling houtbewerking. Hier worden allerhande technieken ingezet om de mooiste tafels, kasten en balies te maken. Zagen, frezen, lamineren, fineren en lakken.

Leer meer over houtbewerking

Lasser op de mataal afdeling

Metaalbewerking

Onze fabriek in Schijndel faciliteert alle mogelijke bewerkingen voor metaal, of dat nu als buis, profiel, extrusie of plaat binnenkomt.

Buigrobot

De geavanceerde buigrobot wordt ingezet om buizen, massieve staven en vierkante kokers tot elke gewenste vorm te buigen. Het te buigen materiaal wordt precies op maat ingekocht, er blijft dus geen afval over. Na afloop van het buigproces zet een robotarm de gebogen vorm op de lopende band op weg naar de volgende bewerking zoals het aan elkaar lassen door onze vakmensen.

Lassen

Voor het lassen van series wordt de lasrobot ingezet. Deze computergestuurde robot garandeert een constante kwaliteit. Sommige modellen zijn te fijn of te ingewikkeld voor de robot. Deze frames krijgen de bijzondere aandacht van onze vakmensen.

Poedercoat specilist bezig in de poedercoat cabine

Poedercoaten

Voor de afwerking van metalen onderdelen en meubels worden twee technieken ingezet, verchromen of poedercoaten. Poedercoat is een veel milieuvriendelijkere afwerking dan chroom en biedt een groot aantal mogelijkheden op het gebied van kleur en structuur.

Milieuvriendelijkere afwerking

Het poedercoaten gebeurt in onze eigen poedercoatstraat. Dit betreft een gesloten systeem, met een terugwin installatie die voldoet aan de laatste milieueisen.

Na reiniging worden de meubels machinaal voorzien van een gekleurde poederlaag. Hierna worden plekken die voor de spuitmonden van de machine moeilijk te bereiken zijn, handmatig bijgespoten door onze vakmensen. Het meubel of onderdeel gaat vervolgens in de oven waardoor een fraaie, duurzame afwerkingslaag ontstaat.

Onze natlak specialist aan het werk

Natlakken

In onze stofvrije spuitcabines brengt onze natlak specialist op professionele wijze lakken en beitsen aan op de houten onderdelen van onze meubels. Ook oliën of in kleur natlakken is mogelijk. We kunnen zelf onze kleuren mengen. Deze afwerkingslagen maken onze meubels nog duurzamer.


Vormschuimers halen zitting uit de mal

Vormschuimen

De schuimen onderdelen van onze banken en stoelen worden gemaakt in onze eigen vormschuim installatie. Hiervoor gebruiken we unieke zelf gemaakte mallen. Hierin komen 2 componenten samen die het zachte zitschuim vormen van onze meubels. Onze vakmensen zorgen vervolgens voor de perfecte afwerking.