Stofferen


Goede stoffering is het resultaat van het samenspel tussen stofsoort, meubel en vakmanschap. Iedere stof- of leersoort gedraagt zich anders en ieder model vraagt om een bepaalde manier van stofferen. Tijdens het ontwikkelproces wordt dit uitgedacht en uitgeprobeerd.

Stof en leer soorten snijden en stansen

Stoffeercategorie

Lande werkt met verschillende stoffenfabrikanten en een vrijwel onbeperkte collectie stoffen. Aan elke stof- of leersoort en aan elk meubel wordt een stoffeer categorie toegekend. Is er een match tussen de stoffeercategorie van stof en meubel, dan kan de gewenste stof toegepast worden op dat meubel.

Bekijk de mogelijke stoffen per model 

Stofsnijmachine

Het proces op onze stoffeer locatie begint met het snijden van stof en leer. Leer en stof wordt gesneden op de volautomatische stofsnijmachine. Bij leer rekent deze zelf uit hoe het materiaal het efficiëntst gebruikt kan worden waarbij het eventuele beschadigingen in het leer omzeilt.

Voor grotere aantallen wordt de stof gestanst. Alle stoffen onderdelen van stoel of bank worden op deze manier in één keer uit verschillende lagen stof gesneden.

Onze stiksters en stoffeerders aan het werk aan Lande meubilair

Laagstofferen

Bij laagstofferen wordt de stof verlijmd op de romp. Op deze manier blijft de stoffering strak de vorm volgen. Daarna wordt de stof met romp in een op maat gemaakte pers op spanning gezet en vervolgens vastgeniet.

Hoogstofferen

Bij hoogstoffering worden in het naaiatelier complete hoezen gestikt. Een precisiewerkje dat de uitstraling van het eindproduct mede bepaalt. De afdeling hoogstoffering verwerkt vervolgens de hoezen om de romp. Door de jarenlange ervaring is de stoffeerkunst bij Lande tot perfectie verheven. Elke naad en elke plooi komt op de juiste plek.

Lees alles over het vakmanschap bij Lande 

follow us

Volg Lande op LinkedIn Volg Lande op Facebook Volg Lande op Pinterest Volg Lande op Twitter Bekijk ons Youtube kanaal

contact

Contact Contact