Trots op inrichting Havenhuis Antwerpen

Samen met onze dealer FORUM OFFICE, PALMBERG en interieurarchitect Kurt Van Overbeke hebben we het Nieuwe Havenhuis (hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen) succesvol ingericht. Vele opvallende meubels zijn in de fabrieken van Lande gemaakt en door ons geplaatst. Bijvoorbeeld de opvallende leestafel in het documentatiecentrum en de zwarte aanlandtafels geïnspireerd op een aanlegsteiger.

Activity based office
De opdracht was om een activity based office te ontwerpen waar werknemers hun werkplek kiezen in functie van de activiteiten die ze uitvoeren. Het meubilair moest in dienst staan van het nieuwe werken waarvoor het Havenbedrijf specifiek heeft gekozen. En natuurlijk moest die inrichting in lijn zijn met de stijl van de architecte van het Havenhuis: Zaha Hadid.

> Bekijk in 360 graden het havenhuis
> Bekijk de foto's op onze Pinterest pagina

 

De leestafel met geïntegreerde banken

 

Leestafel in het documentatiecentrum
Eén van de meest opvallende Lande meubels is de 'leessloep' in de leeszaal van het documentatiecentrum. Deze leestafel met geïntegreerde banken is speciaal voor het Havenhuis ontworpen in de vorm van een sloep. Als toplaag van de tafel is een nano-HPL gebruikt welke fingerprintproof is en zijdezacht (soft touch) aanvoelt. Bovendien is het op hygiënisch vlak de beste oplossing. 

Met lockers diverse corners gecreëerd
Op elke afdeling van de 9 verdiepingen staan verder maatwerk lockers die licht en vrolijk ogen door een spel van glanzende en matte materialen. Daarnaast vind je storyboards. Een ideale manier om informatie uit te wisselen tussen collega's over bijvoorbeeld geboortes of teamactiviteiten. Bovendien zijn achter  sommige lockers 'corners' gecreëerd waar bijvoorbeeld een brainstorm sessie gehouden kan worden.

 


De speciaal voor het Havenhuis


Aanlandtafels voor samenwerken of overleggen
Voor korte overleggen of om samen te werken hebben we diverse aanlandtafels gemaakt en geplaatst. Dit maatwerk meubel is geïnspireerd op een aanlegsteiger. Aan dit opvallende meubel kunnen 6 tot 8 personen overleggen of samenwerken. Het blad is voorzien van een zwarte nano-HPL toplaag welke fingerprintproof is en zijdezacht (soft touch) aanvoelt. De zwarte designlampen met bewegingssensor en Beso stoelen uit onze Artifort collectie maken het geheel helemaal af.

Restaurant en koffiehoeken
Ook voor in het restaurant en in de koffiehoeken is voor oplossingen van Lande gekozen. In het restaurant staat een op maat gemaakte, slangvormige Buggy Step. Om alleen iets te eten, maar ook in groep, heel dynamisch. Verder zijn veel koffiehoeken voorzien van de Trigon Hot Desk. Deze staantafels matchen qua vorm helemaal met het design van het Havenhuis. 

 

Het Havenhuis is eind september in gebruik genomen. Bent u voor uw bedrijf ook op zoek naar een oplossing voor het nieuwe werken? Neem dan gerust contact met ons op.

> Bezoek ook de website van onze dealer FORUM OFFICE 
> Bezoek ook de website van het Havenbedrijf
> Bezoek de website van Palmberg
> Bezoek de website van Kurt Van Overbeke
> Bekijk de video van het Havenbedrijf zelf
> Bekijk de uitzending op Kanaal Z met beelden van het Havenhuis


Foto's: Sarah Blee
Het Havenhuis van het Havenbedrijf in AntwerpenDiamanten schip
Het Havenhuis bestaat uit de gerestaureerde voormalige brandweerkazerne met daarboven een volledige nieuwbouw in de vorm van een diamant. Het diamanten 'schip' dat boven het gerestaureerde gebouw zweeft, symboliseert de vooruitstrevendheid van Antwerpen.

Nieuwe werken
Bij dit verbluffende ontwerp kon ook de kantoorinrichting niet achterblijven. Op alle 9 verdiepingen zijn vele opvallende meubels van Lande en Artifort geplaatst. De meeste meubels zijn op maat gemaakt voor het Havenhuis. Deze meubels faciliteren het nieuwe werken. Werknemers vinden in de door ons gecreëerde settings altijd de juiste werkplek voor hun werkzaamheden of overleggen en kunnen hierdoor hun competenties volledig ontwikkelen.
De scrumruimte achter de lockers in het Havenbedrijf in Antwerpen


Het akoestisch gunstig overlegmeubel

Een open overleg plek, vergaderplek, samenwerkplek Dots Up


Overleggen in akoestisch gunstige meubels
Voor de diverse overleggen die bij het nieuwe werken horen, zijn er op elke afdeling Turning Talks of Dots Up met Dots Curve geplaatst. De Turning Talks is een echte meeting fauteuil die gedraaid kan worden en door de gunstige akoestische werking kunnen andere collega’s in de ruimte zonder geluidsoverlast doorwerken. Ook de Dots Up overlegplekken zijn zo gemaakt dat door een akoestische wand het volume van het overleg wordt gedempt. Wie meer afzondering wenst, kan in de 1st Class fauteuils terecht om te telefoneren of voor een discreet gesprek. 
De op maat gemaakte Buggy Step tafel in de kantine
 

Contact           Salespoints          Bibliotheek HR/3D