Lande lanceert tal van nieuwe meubels op Design District 2019

Lande lanceert tal van nieuwe meubels op Design District 2019

Schijndel, juni 2019 – Lande lanceert op Design District 2019 het flexibele keukensysteem Zok, de barkruk Spinner High en de Dock countertafel. Van 5 t/m 7 juni zullen deze 3 nieuwe meubels in opvallende kleuren en uitvoeringen voor het eerst aan het publiek getoond worden. De Lande stand V80 bevind zich in de Tearoom van de Van Nelle Fabriek (stand V80) in Rotterdam.

Download hier de persberichten en HR afbeeldingen per model


Zok

Zok is een vrijstaande, modulaire keuken. Zok bestaat uit een stoere, robuuste tafel welke uitgebreid kan worden met lades en diverse inbouwapparaten. Met haar modulaire uitbreidingen kan Zok los in de ruimte geplaatst worden. Het ontwerp is van het ontwerp duo Heleen van Heel en Stefan de Bever. Van Heel: "Het idee was om een vrijstaande keuken te maken die ook gemakkelijk in zijn geheel te verhuizen zou zijn. Dit geeft veel vrijheid voor een specifieke indeling van het interieur en is gemakkelijk aanpasbaar. Bovendien voegt Zok identiteit toe aan een interieur door eigenzinnig kleur- en materiaalgebruik. Stoer en robuust of kies je toch voor elegant en speels. Zok is als een kameleon welke zich aanpast aan de omgeving."

Meer informatie over de Zok


Spinner High

Spinner High is een industrieel vormgegeven barkruk. Deze in hoogte verstelbare, industriële barkruk is het nieuwste ontwerp van aanstormend ontwerp talent Nic Roex. Roex heeft voor het frame van de Spinner High niet gekozen voor een standaard buisframe. Het frame van de barkruk bestaat uit metalen stroken welke met een laser worden gesneden. Nic Roex: “Het denken vanuit 1 techniek geeft jezelf kaders. Daarom ben ik bij dit ontwerp van een andere basis uitgegaan als eerder bij de kleine Spinner. De oplossingen om dit te realiseren moest uit de techniek komen. En dat is gelukt. De Spinner High is opgetrokken uit een moderne productietechniek: lasersnijden. Alle onderdelen zijn met laser gesneden, waardoor alle onderdelen precies in elkaar passen.” Het frame kan daarna in diverse kleuren gepoedercoat worden, zodat de Spinner High zich in elke interieur staande houdt.

Meer informatie over de Spinner High


Dock countertafel

De Dock countertafel is een stijlvolle lange houten tafel van 90 cm hoog met een stalen frame dat doorloopt boven de tafel. Aan het frame kunnen meerdere lampen of hangplanten bevestigd worden. Aan de Dock countertafel kan plaatsgenomen worden op in hoogte verstelbare barkrukken. De Dock countertafel is de hoge variant van de Dock tafel. Ideaal in een bedrijfspand of publieke ruimte waar geen lampen aan het plafond bevestigd kunnen of mogen worden. Of in een hoge industriële ruimte waar de verlichting niet voldoende is.

Meer informatie over de Dock countertafel


Flatlands

Flatlands is een uniek modulair banksysteem dat de open architectuur van hedendaagse bedrijven, gebouwen en ruimtes omarmt. De Flatlands is een clean design met heldere en strakke lijnen die niet alleen terugkomen in de houten basis en in de vierkante zitkussens en optionele rugkussens. Bijzonder detail is de onzichtbare bevestiging van deze rugkussens, waardoor ze bijna lijken te zweven. Ontwerp duo Daphna Laurens: "Door de Flatlands letterlijk 'plat' te houden hebben we een modulair banksysteem ontworpen dat geen zichtlijnen in een ruimte blokkeert. Zelfs niet met de rugkussens."

Meer informatie over de Flatlands


Pico

Pico is een elegante stoel met tal van design features, ontworpen door de Franse ontwerper Patrick Norguet. "Pico is geboren uit een behoefte, die van een discrete stoel, die bovendien vooral elegantie uitstraalt", aldus Norguet. Op de Pico designstoel raak je niet uitgekeken. Elke keer ontdek je weer één van de subtiele design kenmerken. De opvallende metalen design knoop aan de zijkant, waarmee de verbinding van rug en zit wordt geaccentueerd. De frivole driehoekige armleuningen. De kenmerkende rug die uitloopt achter de zit. Daarnaast onderscheid de Pico zich met een comfortabele zit.

Meer informatie over Pico


Petram

Petram is een modulair kasten systeem dat opbergruimte combineert met een interactief zitgedeelte. Diverse elementen kunnen gecombineerd worden om tot een multifunctionele roomdivider te komen. Een roomdivider met desgewenst een interactief zitgedeelte, diverse open of dichte kasten en ruimte voor planten. "Het ruimtegebruik wordt geoptimaliseerd en communicatie op de werkvloer gestimuleerd,” aldus de Oostenrijkse ontwerpers van 13&9 Design. “De structuren van de Petram doen denken aan steile rotsen. De Petram kast is met hoge en lage oppervlakken en rugleuningen zo ontworpen dat ze mooi aansluiten bij het meubellandschap."

Meer informatie over Petram


Rondo Divano

De Rondo Divano is een comfortabele akoestische wacht- of overlegbank. De Divano maakt onderdeel uit van de compleet vernieuwde Rondo collectie die nu volledig modulair is. Alle Rondo concentratieunits kunnen nu gemakkelijk uitgebreid of geschakeld worden. De Rondo Divano is er als 2 of 3 persoons akoestisch gestoffeerde bank. Om in alle rust te overleggen in bijvoorbeeld een open kantoorruimte. Creëer eenvoudig een overleghoek met twee Divano’s tegenover elkaar.

Meer informatie over de Rondo Divano


Tearoom van de Van Nelle Fabriek

Lande presenteert haar meubels tijdens Design District 2019 in de Tearoom van de Van Nelle Fabriek. Deze unieke stand (V80) is bereikbaar via lift of trap. Naast een heerlijk drankje en onze meubels, krijgt u op onze stand volop informatie over de architectonische hoogtepunten van Rotterdam die u kunt zien. Bovendien werken we op Design District samen met Interstuhl, welke ook hun nieuwste modellen zullen tonen. Daarnaast zal Interface diverse vloeren tonen op onze stand en zal de stand worden aangekleed met diverse Feltplants door Wandschappen.

Meer informatie over de Lande stand op Design District


Schijndel, 28 mei 2019Zok keuken
Spinner High barkruk
Dock countertafel

Flatlands

Pico stoel

Petram roomdivider

Rondo Divano

follow us

Volg Lande op LinkedIn Volg Lande op Facebook Volg Lande op Pinterest Volg Lande op Twitter Bekijk ons Youtube kanaal

contact

Contact Contact